В Крумовград почитат паметта на героите от Втората световна война

С фанфари, с поклонение пред паметта на загиналите съотечественици  и  с признателност към  живите ветерани от войната  в Крумовград започнаха тържествата по повод 70та годишнина от края на Втората световна война.
Много деца и възрастни днес се поклониха пред паметната плоча на подпоручик Емил Колев Харалампиев от Крумовград, загинал  на фронта в Унгария и пред паметника на загиналите през 1913 г., в двора на бившето военно поделение.
Сред присъстващите на тържеството бе и ветеранът от войната Ангел Раев, един от шестимата смели мъже, участвали в съпротивата от Крумовградска община, които все още са сред нас и носят в душите си спомена за трудните военни години, за загиналите бойни другари. В навечерието на празника всички те получиха парични награди от кмета на общината Себихан Мехмед.
Поздрав към ветераните от войната и към всички присъстващи отправи  зам.кметът на общината Йосиф Василев. Тържеството бе почетено от председателят на ОбС –Крумовград г-н Метин Байрамали, от представители на антифашисткия съюз, представители на организации, ученици и граждани.
В събота жителите и гостите на крумовградските села Девисилово, Малък и Голям Девисил и Девисилица ще отдадат почитта си към загиналите в Отечествената война. В местността „Паметника” ще се проведе традиционния събор на Девисилите. След поклонението в празничната програма ще участват местни самодейни колективи, оркестър „Родопска младост” и народният певец Николай Славеев.
24rodopi.com   
hard admin

*

Top