В Рани лист рецитираха „Епопея на забравените”, „Изворче”-то на фолклора в Крумовград не пресъхва

С голям концерт в навечерието на Деня на любителското творчество – 1 март самодейците от Крумовград изправиха на крака своята публика и заслужено получиха овации за това, че за пореден път чрез изкуството са се превърнали в посланици на толерантността, родолюбието и приятелството.
С концерта отпразнуваха 20 години от своето създаване ансамбълът за автентичен родопски фолклор „Изворче” при НЧ „Хр.Ботев 1914″, които през годините са прославяли родопската песен на редица празници и фестивали в страната и от където винаги са се завръщали като първенци. Гордост за ансамбъла са изявите им на съборите в Копривщица и Рожен, като представители на Военен клуб -в ЦДНА и много други. „Изворче” е магията, която 20 години утолява жаждата на родопчани към фолклорното богатство на дедите. С пожелания „Изворче”-то никога да не пресъхва, а успехите на ансамбъла да се множат, самодейците получиха поздрави от Областния управител на област Кърджали, от кмета на община Крумовград г-жа Себихан Мехмед, от самодейните колективи при дружество „Тракия”, Пенсионерски клуб, вокална група „Демет” и танцовите клубове „Китка” и „Ритмика”.
Възпитаниците на ОУ „Н. Й. Вапцаров” в село Рани лист тържествено почетоха паметта на стотиците войни, загинали в Руско-турската Освободителна война. Националният празник на Република България беше отбелязан с рецитал на Вазовата „Епопея на забравените” и възрожденските песни на Добри Чинтулов.
За радост на най-малките бе посрещнат и традиционният празник Баба Марта. Гостите на тържеството-представителите на кметството, читалищната управа и малчуганите от детската градина, по стара българска повеля бяха закичени с бяло и червено с пожелание за здраве, благоденствие и късмет.

hard admin

*

Top