В самолета няма пилот – улицата загуби, печелят монополите и… ромите?!

Премиерът хвърли оставката на правителството, иде служебен кабинет и предсрочни избори, най-вероятно в началото на пролетта…

Официален старт на паниката във всички жанрове администрации в страната. Като се почне от редовия чиновник, през чистачката, че чак до портиера. Началници ще се чудят да свалят ли портрета на Борисов с временен такъв на Левски и т.н. От утре партиите ще започнат реденето на листите, а нечии сърца ще учестят ритъм в предчувстван министерски трепет.

Това е утрешният ден.

Днес някои ще празнуват. EVN, ЧЕЗ, банките, „Лукойл”, хипермаркетите и всички други монополисти. Токът остава с високи цени, както и всичко друго.

Други ще хвърлят по една майна на всичко и всички и няма да сгрешат.

Обещанията за евтин ток, отнемане на лицензи на ЕРП-тата остават да висят като неплатена сметка в клон на електропреносно дружество. Зарядът на улицата ще угасне като след среща с водохвъргачка на площад. Тя загуби поредната битка с властта, поне на този етап. Доволни ще останат само ромите. Махалите готвеха десант в чужбина в началото на топлото, но той ще се отложи. Идат избори, нови обещания в кебапчета и стефанстамболовки. Двадесетолевките май са единственото доказателство за „силна” държава.

“24х7 Родопи”

hard admin

*

Top