В 7.15 часа над 40 жандармеристи заеха позиции за отбрана на Съдебната палата, ултраси ще бъдат спирани на КПП-то

В 7.15 часа тази сутрин три тежки коли на жандармерията спряха пред Съдебната палата в Кърджали. Жандармеристи има на терасата и от четирите краища на сградата. Към 08.00 часа пристигнаха още три коли на жандармерията. 

Това предаде репортер на 24rodopi.com.
В 11.00 часа започва делото по иска на Мюсюлманското вероизповедание за връщане на собствеността върху сградата на музея в града.
„Пред сградата няма ултраси, но по  всяка вероятност те ще бъдат спирани на КПП-то на влизане в града. Пред стадиона също има части на жандармерията. Общо 6 са колите в района, жандармеристите са над 40″, предаде още репортерът на 24rodopi.com.
Строгите мерки за сигурност се предприемат заради заплахите на Елена Ваташка и Димитър Ангелов – Дучето, от Сдружението на футболните фенове, да съберат ултраси пред съда, за да окажат натиск върху съдебния състав. Председателят на Окръжния съд Георги Милушев е настоял пред областния директор на полицията Боян Кехайов да бъде гарантирана нормалната работа на институцията. Жандармерията също е ангажирана с охрана на сградата.
Засилено полицейско присъствие ще има и в района на Историческия музей.
Както вече 24rodopi.com писа, Ваташка и Дучето се отказаха от законния протест и в 48-часовия срок не внесоха уведомително писмо в Общинска администрация. Ваташка зовеше на бунт феновете от страницата си във Фейсбук до късно вчера.
hard admin

*

Top