Габровци победиха волейболна „Арда“ в зала „Арпезос“

Отборът на КВК Габрово (Габрово) надигра в Кърджали волейболна „Арда” с 3:1 (29:27, 25:22, 18:25, 25:19) в мач от осемнадесетия кръг на Суперлигата, игран в зала „Арпезос”.”Небесносините” са на девета позиция със седем победи, единадесет загуби и 24 точки.
Двубоят започна с едноминутно мълчание в знак на почит към починалия народен представител Димчо Михалевски.
Над 1000 зрители изпълниха зала Арпезос за да подкрепят своите в трудната битка, а традиционно кърджалийци дадоха максимален отпор на свой терен. Домакините започнаха отлично в мача, като бяха равностойни на съперника. Габровци все пак поведоха с 24:21, но не успяха да затворят гейма, като волейболистите на Арда изравниха до 24:24. Последва игра точка за точка, като в решителните минути гостите показаха повече самообладание и затвориха първия гейм в своя полза, отбелязват от „Бг волейбол”.
Домакините обаче продължиха да притискат съперника, като отново бяха равностоен противник, но изпуснаха и втората част във важните моменти след двадесета точка. Усилията им обаче се възнаградиха в третия гейм, когато волейболистите на „Арда” диктуваха играта изцяло и го спечелиха, а по този начин намалиха резултата 1:2.

Пред опасността да стане обрат в мача гостите от Габрово се концентрираха изцяло, стабилизираха играта си и в четвъртата част бяха водещата фигура на полето. Те взеха първоначален аванс, запазиха го до край и успяха да затворят мача само с един загубен гейм.

hard admin

*

Top