„Гангстери” от Махалата превзеха Копенхаген

Крадци „гърбят” нашенци в „Рая на дрогата”

Познайници  на органите на реда от кърджалийския квартал „Боровец” се изнесоха към Дания. От месеци жители на махалата вече са в Копенхаген, а любим ареал на действие за мургавите нашенци е „Кристияния”, разказват гурбетчии от Източните Родопи. Кварталът на датската столица се е превърнал в нещо като автономна област за хипита от цяла Европа още от средата на 70-те години на миналия век. В него е позволена употребата на лека дрога, а полиция почти не влиза в квартала, който е по-голям от кърджалийския „Възрожденци”. Именно поради тази причина жители на „Боровец” търсят убежище в скандинавската столица.
„Бръмчат на рекет и обири, но само на нашенци. Не гледат да „гърбят” непознати. Обикалят по цял ден и чакат да чуят родна реч. Тогава действат. Наскоро изгоря кърджалийско момче, от което поискаха 10 крони. Когато то извади портфейла си, го пребиха и му го отнеха. Заплахите им били от сорта: „Внимавай, в Кърджали ще патиш повече!”. Познати муцуни са, клиенти на полицията, някои от тях с години стаж по затворите в България”, разказват млади момчета от Източните Родопи, сблъскали се с криминалния контингент на гурбетчиите. Нашенци обясняват, че заедно с рекетьорите на дребно, има и проститутки- „износ” от кърджалийската махала. „Продават се за уникално ниски цени. Умират от глад. В Дания само те имат тарифа за „пълна програма” от 100 крони, което се равнява на около 25 лева”, разказват момчета от Кърджали.

Мургави „гангстери” от махалата били ангажирани и в събиране на фасове от марихуана. Справяли се със същата усърдност, както и търсачите на празни бутилки в Копенхаген, които успявали да си докарат по около 300-400 крони на ден. „Трудно намират остатъци, но когато няма нищо за крадене от някой нашенец, си уплътняват времето с „оборки”. Все има някой останал конус за допушване или след достатъчно събрано количество, и за продажба”, разказват кърджалийци.

hard admin

*

Top