Гаражите във „Възрожденци“ поеха към „Водното огледало“

Нов гаф на строителите на Водния цикъл
Строителите на така нар. „Воден цикъл” на Кърджали активираха свлачище под блокове 27 и 28 в квартал „Възрожденци” и скоро ще осъмнем с гаражи във „Водното огледало”, твърдят живеещите във въпросния район.
След серията от аварии, които оставиха Кърджали и региона без вода за няколко дни, сега строителите са обвинявани, че „правят всичко възможно металните гаражи в квартала да стигнат до парапетите на „Водното огледало”.
Местните твърдят още, че при извършване на изкопни работи по Интегрирания воден проект, багеристи са загребвали пръст до самите гаражи, за да могат да заравнят терените надолу. Гаражите се разместили, а в последните дни заради снеготопенето нови пластове земна маса тръгнали надолу.
Един от собствениците на гараж – Юксел Юсеин, смята, че час по-скоро трябва да има реакция от институциите и да се забрани на строителите да изгребват пръст от терените под гаражите.
„Хубаво е да се полагат нови тръби и да се изгради нова пречиствателна станция, но да не е за сметка на живеещите в квартала. На някои места свляклата се земна маса е на 50 сантиметра от гаражите”, твърди Юсеин.
hard admin

*

Top