Гастарбайтерът Джейлан намушкал Ахмед Кадир заради 12 000 евро, случаен минувач снимал убийството

Случаен минувач е снимал с камера сбиването в бял „Сеат” между двама мъже пред метростанция „Калбах” във Франкфурт. Това се случило в 19:45 часа на 15 юли пред метростанцията, където в 20.30 часа е открит трупът на 38-годишния Ахмед Кадир, гурбетчия от кърджалийското село Синделци.
Както вече 24rodopi.com писа, полицията във Франкфурт е арестувала заподозреният за убийството (тук). Това е 37-годишният Джейлан Ахмед, който е от турския град Аксарай. Турчинът натрупал големи борчове от игри на комар. Той бил открит по направените от минувач снимки, а по-късно разследващите са открили негови следи от смъртоносната схватка в „Сеат”-а, който бил собственост на нашенеца. ДНК-анализът сочи, че именно 37-годишният гастарбайтер Джейлан Ахмед от Аксарай е убил гурбетчията от Кърджалийско.
„От полицията съобщиха, че Ахмед е бил убит без да се е забърквал в нечисти дела. Просто на 15 юли е бил на неподходящо място с неподходящ човек. Работели са в една фирма, не са били приятели. Никога не са сядали заедно дори на кафе или бира. Джейлан помолил нашия Ахмед да го закара до метростанцията. Арестуваният е имал големи борчове, бил е заклет комарджия”, поясниха пред 24rodopi.com близки на убития на 15 юли нашенец.
Полицията установила, че в продължение на дни Джейлан следял шофьора, който разнасял плодове и зеленчуци. Пресметнал, че в края на работния ден у него има между 10 и 12 хиляди евро, които смятал да открадне, за да си плати борчовете. Кърджалиецът обаче се възпротивил, обирджията извадил нож и го наръгал многократно. После срязал с нож джоба на дрехата на Ахмед, в който са били парите, взел ги и избягал.
Около 400 души се сбогуваха с убития в Германия гурбетчия. Ахмед Кадир бе погребан в родното си село Синделци в съботния 19 юли.
Преди година Ахмед купил жилище за семейството си в Диценбах, предградие на Офенбах. От около 10 години той работел в Германия, като в началото превозвал пътници  между Родопите и Западна Европа. През последните две години се занимавал с разносна търговия в района на Франкфурт.
От 2013 година при него заживели съпругата му и двете им момченца – на 4 и 7 години. Ахмед имал и 13-годишна дъщеря от предишен брак.
24rodopi.com
На снимките:
Полицай, надвесен над смъртоносно наръгания Ахмед. Снимка: полицейска
Гурбетчията с двамата си синове

hard admin

*

Top