Ген. Тончо Михайлов: Аз арестувах Тодор Бояджиев!

Продължават скандалните разкрития за дейността на строителя на кърджалийския парк „Арпезос Север” – Тодор Бояджиев (на снимката).

„Аз го арестувах”, това твърди ген. Тончо Михайлов, дългогодишен началник на полицията в Стара Загора. През 2009 г. той е уволнен, след като е обвинен, че е поставил “бръмбари” в сградата на дирекцията. Обвиненията срещу него не издържат в съда и Михайлов е оправдан.

На въпрос на информационна агенция „Пик”, каква е причината за конфликта между него и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, Тончев заявява:

„Защото арестувахме неговия кумец Тодор Бояджиев за въоръжен грабеж в Стара Загора заедно с полицаи. Той беше съдържателят на незаконен камион с цигари, които успя да разпродаде. Заради този случай на задържане се кръстосаха шпагите ни с Цветанов. Тогава Бойко Борисов взе моята страна. Аз имах конфликт с директора на полицията в Хасково по онова време Иван Петров (по-късно избран за депутат от ГЕРБ). След този конфликт, докато делото срещу Бояджиев отиде от първата инстанция Окръжен съд-Стара Загора до втората – Апелативен съд-Пловдив, този човек от обвиняем за извършване на престъпление стана свидетел по делото. Разбирате за какво става въпрос – за засегнати интереси”, твърди ген. Тончо Михайлов.

hard admin

*

Top