Георги Кючуков: Идва по-млада и по-енергична структура на БСП

– БСП в Кърджали е с нов лидер. Да очакваме ли промяна в политиката на партията?

 

– БСП е партия с традиции и всяка промяна в политиката на партията ще бъде съгласувана с националното ръководство. На този етап е рано да говорим за кардинални промени. Но мога още от сега да кажа, че каквото и да се случва, то ще бъде на цената на консенсуса и разговорите с всички партийни структури в областта.

 

– Какво да очакваме в следващите месеци?

 
– Една по-енергична, по-млада, по-ентусиазирана структура на БСП, която да е адекватна на желанията и на интересите на хората от нашата област.

    

– Казвате „по-млада”, но прави впечатление, че младите хора в БСП не са толкова много.

    

– Това е един от проблемите на БСП в нашата област , а и в национален план. Липсата на университетски център в нашия град кара младите хора да го напускат. За това работата сред хората на възраст 25 – 45 години ще бъде приоритет на нашата партия. Трябва да намерим начини да сме по-атрактивни за хората от тази възраст и в следващите дни ще имаме програма за работата с тях. Трябва да имаме впредвид, че младите хора са все по-апатични към политиката и начинът да се достигне до тях е една по-разчупена форма, която трябва да открием.

    

– Лесно ли е да си областен лидер след Милко Багдасаров?

    

– Никак няма да ми е лесно. Това е нещо, което винаги съм осъзнавал. Никога не съм криел, че Милко Багдасаров е моят еталон не като политик, а като общественик. Това е единственият директор на училище, когото аз познавам, който знае името на всяко едно дете от своето училище. Това говори много за Милко Багдасаров като личност, като човек, който аз много ценя.

    

– Вече се шегуват, че БСП има председател в лицето на Георги Кючуков и лидер в лицето на Милко Багдасаров. Ще има ли два центъра на власт в Кърджали?

– Мисля, че в БСП знаят, че Милко Багдасаров е до Георги Кючуков и Георги Кючуков е до Милко Багдасаров и те са редом до всички, които имат желанието да работят в името на доброто бъдеще на нашата партия. До всеки един.
 
Въпросите зададе Коста Иванов

—————————————————————–
Специална оферта в хотел Арбанаси за зимния сезон

hard admin

*

Top