Георги от Крумовград стана посланик на… Бил Гейтс

Георги Арнаудов от СОУ „Васил Левски”-Крумовград стана Посланик на иновациите  и технологиите на „Майкрософт”-България. Той е един от стоте, избрани в надпреварата, в която участваха повече от 2400 ученици между 15 и 18 години. Изпращайки креативна авто
биография само в шест думи и кратък отговор на въпроса: „Какво бихте променили с помощта на технологиите и как?”, кандидатстващите показаха креативност и знания, компетентност и умения, но само сто спечелиха високата оценка на комисията. В нея бяха включени представители на „Майкрософт” България, Иновейшън Стартър, посланикът на кампанията Анна-Мари Виламовска, експерти от „Заедно в час” и фондация „Старт ЪП”.
Беше организирано състезание сред финалистите, а Георги беше говорител на своя отбор, който завоюва първото място. Победителите бяха отличени от организаторите със специални награди и грамоти.
Участниците се запознаха и с основите на програмирането чрез „Майкрософт” технология – Touch Develop; участваха в няколко практически, интерактивни работилници на тема „Дигитална грамотност”; работиха върху модели за творческо и иновативно мислене и разрешаване на конкретни казуси.
Техни лектори и ментори бяха експерти от водещи български и международни компании в областта на информационните технологии.
Задълженията на младите посланици са както да запознаят съучениците си с дигиталните технологии, така и да номинират свой заместник за следващата учебна година, който да продължи тяхната дейност.
24rodopi.com
hard admin

*

Top