Георги Първанов залага на помашката карта при изграждането на АБВ в Кърджалийско

Изгонените от БСП партийни активисти в община Кирково преминават към формацията на бившия президент Георги Първанов – „Алтернатива за българско възраждане” (АБВ), разкриха за 24rodopi.com запознати с изграждането на структури на така нар. „президентска партия” в Източните Родопи.
Бившият зам.областен управител на Кърджали Бойка Арабаджиева, която доскоро беше и зам.-председател на ОбС на БСП в Кирково, била сред поканените от Първанов за рестарта на създаденото преди 3 години движение АБВ. Тогава фаворити на Първанов за регион Кърджали бяла бившия областен управител Ангел Коджаманов и д-р Семра Изетова. Сега Първанов е решил да заложи на помашката карта.
Ще припомним, че ръководството на БСП в Кирково бе отстранено след претенции за началнически постове.

15 души са в инициативния комитет на Националната гражданска инициатива “АБВ”, от регион Кърджали е Арабаджиева. Тя е представена като “бивш председател на Общинския съвет на БСП в Кирково, която в момента е безработна”.

На снимките: Първанов беше заложил на Ангел Коджаманов и д-р Семра Изетова за анализи и бъдещи политически проекти край Арда, но явно е преценил, че резервите му са сред помаците в Кирковско;
Арабаджиева не получи постове за близките си от кабинета “Орешарски” и седна от дясната страна на Първанов
hard admin

*

Top