ГЕРБ: Ако „Атака“ ни подкрепи, ще имаме 122 депутати за нов кабинет „Борисов“!? Двама от „софийските депесари“ са наши!

Какво свързва Владислав Горанов от ГЕРБ и Георги Горанов от ДПС? Борисов няма да предложи Цветанов за министър
 
 „Бъдете спокойни. Съотношението не е 120:120. Ако „Атака” подкрепи ГЕРБ, ще имаме 122 депутати за нов кабинет „Борисов”, а опозицията ще останат със 118 човека. Двама от депутатите на ДПС са наши. Цветан Цветанов няма да е министър в новия кабинет”, това била заявено вчера от новоизбрани депутати от ГЕРБ, които преговарят тайно с колеги от „Атака”. Това разкриха за 24rodopi отлично осведомени източници.
Както вече 24rodopi писа, ЦИК обяви окончателно броя на мандатите на 4-те формации, които влизат в 42-рото Народно събрание. ГЕРБ ще има 97 мандата, Коалиция за България – 84, ДПС – 36, Атака – 23.
Двамата от ДПС, които били „зависими от ГЕРБ” били избрани за народни представители в София, споделили хората на Борисов.
По времето на разговорите те посочили:„Единият от депутатите на ДПС е брат на наш новоизбран депутат, но детайлите ще получите по-късно. Другият е много в батака”.
Съмненията на атакистите падали най-вече върху Георги Симеонов Горанов, който спечели мандат в 23 МИР.  Неговото фамилно име и това на зам.-министъра на финансите в кабинета „Борисов” Владислав Горанов, наричан „финансовата секира на Борисов”, съвпадат. Те обаче има различни презимена – депесарят е Симеонов, а герберът – Иванов. Владислав Горанов също е избран за депутат, от 24 МИР.
Друг пък бил „зависим по линия на МВР във връзка с една голяма ДДС-афера”. Щерьо Щерев Щерев и Петър Симеонов Ангелов са другите двама депутати на движението в столицата.
Хората на волен Сидеров днес щели да проверяват в масива на ЕСГРАОН дали Владислав Горанов от ГЕРБ и Георги Горанов от ДПС са роднини.
„Нека не търсят род вола теле. На грешка следа са. А и нека преброят колко от редиците на ГЕРБ и „Атака” са „наши” хора. Ами ако от тези две партии се излюпи нова парламентарна група?”, коментира източник от централата на ДПС.
От ДПС са категорични, че между двамата Горанови няма никаква роднинска връзка.
Днес ГЕРБ ще даде пресконференция за резултатите от вота на 12 май.
hard admin

*

Top