ГЕРБ = Бойко Борисов, а „Галъп“ = таш.к

ГЕРБ = Бойко Борисов, а „Галъп” = таш.к!? Това е вярното предизборно уравнение, което лъсна две седмици преди 5 октомври, когато народът трябва да избере 240 народни представители.
Че бая социологически агенции получават луди пари, за да пробутват удобни за поръчителите анализи-това го знаят вече и в ромските махали. Но в последния уикенд една агенция съвсем се огелпи (обърка) в търсенето на моментното настроение на избирателя и на анонса, който да грабне вниманието именно на този електорат. Обявено бе, че ГЕРБ се движи във възходяща линия и партията на Бойко Борисов почти си е гарантирала 110 депутати и има резерв за пълно мнозинство в 43-тото Народно събрание. ГЕРБ на Бойко Борисов печели 36 на сто от гласовете, а БСП е втора – с 18 %, твърди агенция „Галъп”. А после вмъква акцента, че мнозинството от избирателите не искат следващият премиер да се казва Бойко Борисов. 60 на сто от анкетираните не искали и да чуват Бойко Борисов да стане министър-председател на България.
Това изследване мирише на „таш.к работа”, както избирателите често определят проучвателно-монтажните работи на социолозите. Неубедително звучи това изследване.
Има факти, които те „удрят в челото” и е глупаво да ги оборваш. ГЕРБ = Бойко Борисов и Борисов = ГЕРБ – това е истината. Хората гласуват за ГЕРБ, защото симпатизират на Бойко Борисов. Те искат Бойко Борисов за премиер.
Ако се вярва на „Галъп”, това означава, че настроенията в страната са следните: Две трети от избирателите искат следващият министър-председател да не се казва Бойко Борисов, но нямат нищо против неговият началник да е …Бойко Борисов. Таш.к (колкото и да е грозна тази дума – б. р.) работа!
24rodopi.com
hard admin

*

Top