Герб дава на прокурор кмета на Кирково

  • Шукран Идриз отрича обвинения на Валентин Манев

Георги КУЛОВ
Партия ГЕРБ иска проверка на прокуратурата по сигнали за присвояване на средства със съдействието на сегашното ръководство на община Кирково. Имаме факти за злоупотреби, които ще внесем в прокуратурата, обяви на пресконференция в Кърджали съветникът от местния парламент в Кирково Валентин Манев. Първият случай според него е свързан със завличане на пари от фонд “Стихийни бедствия”. В ремонт на моста, свързващ село Върбен с Подкова, са “налети” много пари. Въпреки отчетения ремонт при последните порои съоръжението е отнесено и хората питат как са били използвани парите, твърди Манев.
Вторият случай е свързан със закупуване на сметопочистващ автомобил на старо. Той е заплатен преди две години с безлихвен кредит от общината. Според Валентин Манев автомобилът е струвал 28 000 лв. Представена е фактура за 98 000 лв. Община Кирково е перачница за пари. От нея се захранва партийна каса, обяви съветникът. Той обвини ръководството на общината, че сесиите се провеждат в пълно затъмнение. Затова съветниците от ГЕРБ ще издават специален бюлетин, посветен на обсъжданите проблеми.
Нямам никакви притеснения от исканата прокурорска проверка. Цялата ни документация е на вниманието на контролиращите институции. Провели сме търгове съгласно Закона за обществените поръчки. Няколко пъти ни проверяваха и за изразходването на средствата за щети, нанесени от бедствията през последните години. Има инвеститорски контрол и строителен надзор за моста. Това заяви за “Нов живот” кметът на Кирково Шукран Идриз. Тя подчерта, че мостът Върбен-Подкова е на мястото си и по него необезпокоявано преминават хора.

информация: в. Нов Живот

hard admin

2 Comments

  1. Гербер said:

    Проверете че и през 2005г. общината закупи стара сметосъбираща машина от бургаска фирма а бе фактурирана като нова.

  2. Моряка said:

    Това трябваше отдавна да стане.Тези безкрупулни и нагли същества отдавна трябваше да са зад решетките,които напълниха собствените си джобове.Идете и се разходете из общината ,за да видите по какви пътища карат тези хора.Как живее и как са още живи тези хорица,от тая забравена и от Бога община

*

Top