ГЕРБ: Даниела Петрова да е шеф на РИК! БСП: Не, Иван Робов! ДПС: Ние сме най-големи, от нас ще е – Беркант Барзат!

ДПС, БСП и ГЕРБ не могат да се споразумеят кой да оглави Районната избирателна комисия (РИК) в Кърджали за парламентарните избори, които ще се проведат на 5 октомври. ГЕРБ предлагат досегашния председател Даниела Петрова. БСП търсят подкрепа за Иван Робов, който е бил зам.-шеф на РИК. ДПС иска юрист на Движението да оглави комисията, като един от вариантите е Беркант Барзат.
На свиканите от областния управител Бисер Николов консултации днес политическите сили не постигнаха консенсус.
Според Цвета Караянчева, юристката Даниела Петрова (на снимката) е доказала, че може да се справи с всяка ситуация в предизборния месец и в часовете след края на вота.
Милко Багдасаров смята, че при формирането на предишния РИК от БСП са направили много отстъпки, но сега било редно Робов да ръководи комисията.
„Кърджали е най-силният район на ДПС. Гласовете тук винаги са били пет пъти повече от всички, подадени за останалите партии. Нормално е да искаме председателското място”, обяви областният лидер на ДПС Бахри Юмер. Той посочи, че председателското място на ДПС в РИК може да стане възможно, ако в ЦИК се споразумеят за това.
БСП и ДПС си размениха остри реплики относно това дали учители трябва да присъстват в РИК. Бахри Юмер посочи, че ДПС предлагало 4-ма юристи, а не учители.
Багдасаров защити учителите.
ГЕРБ и БСП ще имат по 5 представители в РИК в Кърджали, ДПС – 3, а Реформаторският блок и „България без цензура” – по 1.
24rodopi.com
hard admin

*

Top