ГЕРБ за 20-те млн. лв. от правителството: Кърджали не спечели и лев, малките проекти ще пълнят партийни каси

„Де факто Кърджали няма да получи финансови средства от правителството по програмата „Развитие и устойчивост на регионите”. Говори се за рестарт на икономиката, но няма нито един одобрен проект, който да е свързан с града”.
Това обяви общинският лидер на ГЕРБ в Кърджали Илия Илиев. Той посочи, че седемте проекта на общинската администрация са минали през Общинския съвет в последния момент и не са били обсъждани в комисиите.
„Всичко се направи набързо. От групата на ГЕРБ подкрепихме проектите защото е добре да има инвестиции в общината. Но те бяха отхвърлени без да са посочени ясни критерии за оценяването им. Трябва да попитаме защо не бе одобрен проектът за Индустриалната зона, защото не е бил изготвен добре или има друг фактор? Това навежда на мисълта за непрозрачност и за лобита при разпределянето на средствата. В крайна сметка в Кърджали няма да има пари за пътища, за спортни съоръжения, за подобряване на инфраструктурата по кварталите”, заяви Илиев.
„За села, в които живеят по няколко души, ще се гради път на стойност близо 1,3 млн. лв. А в същото време най-големите села в Ардинско нямат водопроводна и канализационна мрежа. Защо за тях не се изготвиха проекти?”, попита общинският лидер на ГЕРБ в Ардино-Съби Узунов. „Когато поставихме този въпрос на кмета Ресми Мурад, той отвърна, че проектът за пътя към Любино, Латинка, Сполука е необходим за развитието на туризма. В същото време обаче няма нито един проект за комплекс „Бели брези”, допълни Узунов.
Той повтори данните на Караянчева от петък, когато тя разкри, че в Латинка живеят 40 души, а ще се строи път за 1 300 000 лева.
„С наливането на пари по проекти за малките населени места се създават условия за неотчетност. Явно се наливат средства за фирми, които ще пълнят партийни каси”, добави и народният представител Цвета Караянчева. По думите й, по време на управлението на ГЕРБ са отпуснати над 45 млн. лв. за инфраструктура в цялата област.
Припомняме, че по програмата бяха одобрени общо 28 проекта на общините, на стойност над 20 млн. лв.
 
На снимката: Караянчева с лидерите на ГЕРБ в Кърджали и Ардино – Илия Илиев и Съби Узунов
hard admin

*

Top