ГЕРБ: Искаме отговори за водата! ДПС: Вашето е предизборен гъдел, кризисният щаб е в областната администрация!

ГЕРБ се опитва да прави политика от проблема с водата в Кърджали. Това отговориха от групата на общинските съветници в Кърджали на вчерашната извънредна сесия, когато председателят на групата на ГЕРБ Илия Илиев настоя извън основната точка – газопровода „Комотини – Стара Загора”, който ще минава и през община Кърджали, кметът на даде ясни отговори за започналата на 23 юли криза с питейната вода в Кърджали, Момчилград и 35 села, които се снабдяват от язовир”Боровица”. Председателят на групата на ДПС Расим Муса определи поставянето на темата като”предизборен гъдел”.
Кметът Хасан Азис подчерта, че”няма причини лично да влиза в хоровото пеене и политическите квалификации около водната криза”.
„Съоръженията са държавна собственост, поради това работи кризисен щаб при областния управител”, заяви кметът.
Ще припомним, че “ВиК” ООД – град Кърджали уведоми всички абонати, ползващи питейна вода от яз. “Боровица” – гр. Кърджали, гр. Момчилград и 35 села, че на 9 август (събота) и 10 август (неделя) ще се извърши масирана дезинфекция  на водопроводната мрежа.
Водата ще бъде с високо съдържание на хлор  от 3.00 часа на 9 август до 3.00 часа на 10 август 2014г. Водата все още не е годна за пиене и готвене  – до следващо съобщение.
През това време тя може да се ползва за битови нужди.
24rodopi.com
hard admin

*

Top