ГЕРБ и ДПС си правят детински номера! Кой тежи повече „министър Михайлова“ или „гражданинът Борисов“? А има ли селфи на бат`Бойко с Петя „Сицата“?

Сбирката в Кърджали роди виц: Борисов не прекъсва семинара за почивка, навярно защото пие  „Простамол Уно”. Накрая журналистите останаха гладни – нито Борисов ги нахрани, нито министърката


ГЕРБ и ДПС си правят детински номера в деня, в който по едно и също време в Кърджали са Бойко Борисов, Лютви Местан и министър Искра Михайлова.
Още в 23.30 часа в петък журналистите в Кърджали получиха SMS-и от пресцентъра на партията, в които се съобщаваше, че в 9.15 часа Бойко Борисов ще даде брифинг в хотел на брега на язовир „Кърджали”. Журналистите се събраха, но изявление от Борисов нямаше до 12.50 часа.
От пресцентъра на ДПС смятат, че това се прави нарочно, за да бъдат задържани репортерите в Главатарци и да не могат да присъстват на открития в 12.00 часа от министър Искра Михайлова хепънинг, посветен на Международния ден на водата.
Министърът на околната среда и водите пристигна в Кърджали още към 10.00 часа. Тя ще посети по-късно депото във Вишеград, а после ще инспектира “Водния цикъл” в квартал “Възрожденци”. В 17.00 часа в клуба на ДПС в квартала лидерът на Движението Лютви Местан ще проведе среща с 200 активисти на партията от 7-те кърджалийски общини.
Местните журналисти импровизираха в унисон с играта на нерви между двата пресцентъра. Репортер, отразяващ програмата на министър Михайлова, бе помолен да се обърне към нея с молба да забави програмата, за да могат медиите да чуят новините от устата на Борисов. Последва шеговит отговор: Искате да кажете министър Михайлова да промени дневния ред, за да угодите на гражданина Бойко Методиев Борисов!?
Настроението в Главатарци пък бе приповдигнато и от въпроса на репортера „А има ли Бойко Борисов селфи с Петя „Сицата?”. Той беше отправен заради многото снимки с активисти на МГЕРБ, които Борисов качи на профила си във Фейсбук в 1.00 часа през нощта срещу събота, за което 24rodopi.com писа. Репортерът визираше едрогърда столична репортерка, която придружава герберите. Думата „Сицата” е умишлено преиначена, заради игнорирането на „Ц” в думите от част от турскоговорящите, които вместо „Цариград” казват „Сариград”. Това се случва заради липсата на звук „Ц” в турския език.
Междувременно журналистите обявиха и най-доброто селфи на Бойко Борисов. За най-добра снимка те определиха „Научният работник Борисов”, в която лидерът на ГЕРБ е с очила.
Заради пълно проточилия се панел от семинара, които започна сутринта в 9.15 часа, журналистите пуснаха кратък виц: Борисов не прекъсва семинара за почивка, навярно защото пие  „Простамол Уно” .
В крайна сметка гладни останаха само журналистите. Към 13.30 часа те слязоха в града и тръгнаха за брифинг с министър Михайлова в сградата на Общинска и Областна администрации. Оказа се, че след хепънинга тя е на обяд, на който не бяха допуснати репортери. Пояснено бе, че след това Искра Михайлова ще отпътува за столицата.
hard admin

*

Top