ГЕРБ-Кърджали: Бюджет`2014 е миниран, стои върху плаващи пясъци

Бюджет 2014 г не е нито реалистичен, нито бюджет на инвестициите, той е по-скоро хипотетичен,  а най-точно е да се нарече пробит бюджет, обявиха от групата съветници на ПП ГЕРБ в Кърджали.
Както вече 24rodopi.com писа, БСП и ГЕРБ няма да подкрепят предложението на кмета за приходно-разходната сметка на общината.
Социалистите настояват постъпленията от такса „Смет” да бъдат усвоявани по предназначение. Фирми и граждани дължат на Община Кърджали 8 милиона лева, администрацията пък дължи 13,5 млн. лева, твърди общинският съветник от БСП Милан Миланов.
Според групата на ГЕРБ, задълженията на хазната не са 13,5 млн лева , а надхвърлят 16 милиона и тази сума надвишава собствените й приходи. „Кметският екип за пореден път показа, че не може да управлява адекватно финансите на общината и да се справи с дефицита. Вземанията растат, няма визия как да се повиши събираемостта, въпреки назначаването на ресорен зам.-кмет. Досега бяхме в челото на класацията на общините-длъжници, тази година сме на път да я оглавим”, категоричен е председателят на групата съветници Илия Илиев. „Бюджет 2014 е миниран, той стои върху плаващи пясъци. Задълженията набъбват и ще продължават да набъбват, независимо от това коя партия управлява държавата. Спрямо  миналата година се нараснали с близо милион. Дупката в бюджета е 4 млн лева. Застрашени са всички дейности, които се финансират от собствени приходи. Има фирми-доставчици и изпълнители на обекти, които водят съдебни дела, за да им бъде разплатено за свършена работа. По такива дела общината е платила около 1 млн лева наказателни лихви и съдебни разноски”, допълни Огнян Иванов.  „Този бюджет не само няма да ни изтласка от дъното, той по –скоро ще ни закопае”, се казва в декларация на ГЕРБ.
hard admin

*

Top