ГЕРБ нападна кърджалийката Зехра Байрактар, оглавила земеделската дирекция в Търново

ДПС овладява агресивно и безапелационно държавната администрация в системата на Министерство на земеделието и храните. Това каза на пресконференция в столицата народният представител от ГЕРБ Десислава Танева. „В областни дирекции има уволнени 20 директори на „Земеделие и гори” от общо 28. Няма обявен конкурс за назначаване на нов. Критериите, по които са освободени, са изключително неясни, няма никаква мотивация и могат да бъдат обяснени само с едно – политическа лоялност към ДПС”, добави Танева. Тя посочи няколко случая, като обстойно се спря на новата шефка във Велико Търново – кърджалийката Зехра Байрактар.

„Във Велико Търново е възстановена служителка, която от община Кърджали сега отива да управлява дирекция „Областна дирекция по земеделие и гори” – Велико Търново”, посочи Десислава Танева. Местните гербери пък питали защо Байрактар не я назначили за шеф в Кърджали.

Зехра Байрактар ще управлява за втори път земеделската дирекция във Велико Търново. Преди четири години тя беше директор, но управлението на ГЕРБ я освободи и назначи на нейно място Йорданка Стефанова. После Стефанова стана общински съветник и председател на общинската комисия по земеделие, гори и опазване на околната среда, а Байрактар се върна в родния Кърджали и започна работа в общината.

hard admin

*

Top