ГЕРБ: Подписката срещу ген. Делов е фалшива, трябва да се провери чрез ГРАО

Подписката, която стана причина да не се подкрепи предложението ген. Васил Делов да стане посмъртно почетен гражданин на Кърджали, е фалшива. Това декларират от ГЕРБ. От управляващата партия искат подписите да се проверят чрез служба ГРАО.
Ще припомним, че на 17 октомври беше разпространена декларация от една от най-големите изселнически организации в Турция, с която остро се критикува намерението на Общинския съвет в Кърджали да направи почетен гражданин офицер, който е прогонвал турците от Родопите. Два дни по-късно в Община Кърджали бе внесена подписка от 360 кърджалийци, които поискаха точката за почетното звание да отпадне от дневния ред на тържествената сесия, „за да бъде празникът обединяващ”.
„Мотив да не се подкрепи предложението е подписка, която е нелегитимна за мен, защото няма Инициативен комитет, който да я е внесъл. Никой не знае кой е внесъл подписката. Не се знае дали е легитимна. Подписката трябва да се провери чрез ГРАО. Скандално е в 12 без 5 да внесат някаква подписка, с която да си измият ръцете и да кажат, че няма съгласие и консенсус за избирането на ген. Делов за почетен гражданин. Историята казва, че ген. Делов е един от най-толерантните и интелигентни военачалници в българската история. Той не е позволил да бъдат убити или наранени по някакъв начин военнопленниците. Той дори е наказвал собствените си войници, ако са се опитвали по някакъв начин да посегнат на пленените войници. Аз не виждам какъв е аргументът. От април се водят разговори и имаше пълно единодушие за подкрепата на ген. Делов”, заяви народният представител Цвета Караянчева.
hard admin

*

Top