ГЕРБ раздадоха подаръци в Клуба на инвалида

Активисти на ГЕРБ-Кърджали гостуваха в Клуба на инвалида по случай Международния ден на хората с увреждания-3 декември. Партията осигури почерпка и подаръци на всички празнуващи. Димитър Стоянов, член на МГЕРБ и на Съюза на инвалидите поздрави своите колеги и приятели с пожелание да се чувстват мотивирани, пълноценни и да не спират да се развиват като личности. Той припомни, че обявяването на 3 декември за ден на хората с увреждания от Генералната асамблея на ООН през 1992 г. има за цел да насърчава политиците и институциите да предприемат по-ефективни действия, с които да се гарантира достъпа на инвалидите до общата архитектурна среда, до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване и вземане на политически решения, които имат отношение към техния живот.
„Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица. Предизвикателството на днешния ден обаче е, че той задължава всички, които говорят и обсъждат проблемите на хората с увреждания, да слагат ударението върху човека и неговата индивидуалност и лично достойнство” , изтъкна Стоянов.

Общинският лидер на ГЕРБ Илия Илиев и председателят на МГЕРБ Веселина Юрукова пожелаха здраве, високо самочувствие, добро настроение и весело прекарване на предстоящите коледни и новогодишни празници на всички празнуващи. Заедно с членовете на Съюза от региона, на тържеството присъстваха младежи от защитени жилища, както и обитателите на Дневния център „Надежда”. 

hard admin

*

Top