ГЕРБ: Скандално, възпрепятстваха предизборна среща в Кирково! Кметът: Има правила, нека се спазват от всички!

Кметът на община Кирково Сали Рамадан произведе скандал като възпрепятства предизборна среща на кандидата за народен представител от ПП ГЕРБ Цвета Караянчева с учители и директори на учебни заведения, съобщиха от пресцентъра на партията.
По негова заповед над 100 педагози бяха изгонени от залата на местното читалище, въпреки, че срещата на Караянчева с тях бе предварително заявена и уговорена с настоятелството, посочват от партията. Без каквито и да било обяснения, кметът наредил салонът да се заключи и присъстващите да бъдат изведени навън. „Шокирана съм, че един общински кмет си позволява подобно грубо и безцеремонно отношение не само към мен като политическо лице, но най-вече към хората, заети в образованието, които бях поканила на разговор и които бяха унизени незаслужено от един самозабравил се управник. Единственото ми обяснение е, че  ДПС, която с години монополизира местната власт, се опитва да спаси разклатените си позиции и да върне доверието на хората с удари под кръста и хулиганско поведение”, коментира Караянчева. Въпреки създадените пречки, никой от дошлите учители не си тръгна и срещата се състоя в близко кафене, поясниха от пресцентъра на ГЕРБ.
„Скандал няма. Има казус, който е решен изцяло на правно основа. Общинска администрация се е придържала изцяло към закона. Никой не е гонен от читалището, което е общинско. При ползването му има ред. Предварително се уведомява Общинска администрация и се заплаща съответната такса от 30 лева. Това не бе направено. Ключът е взет без да съм уведомен нито аз, нито отговорни за това служители. Ако имаше проява без да е изпълнен редът, вероятно щеше да има реакция от друга политическа формация, че Община Кирково има двоен стандарт и т. н. Правилата са за всички, ако се спазват няма да има проблеми. Нека всички ги спазваме”, заяви кметът на Кирково Сали Рамадан.
Той поясни, че е информирал за реда организаторката на предизборната проява, която е реагирала много емоционално и е преекспонирала случая.
Кметът коментира, че партийната сбирка била подготвена под диктат. Директори са задължили учителите да присъстват на предизборната проява, според Сали Рамадан.
hard admin

*

Top