ГЕРБ: Стои ли кметът на Кърджали зад номинацията на ген. Делов за почетен гражданин? Ще ни предостави ли шефът на сесията протокола за удължаване на договора за сметосъбирането?

Общинските съветници от ПП ГЕРБ внесоха питане до кмета на Кърджали Хасан Азис, с  което настояват той да даде дължимите на обществото отговори във връзка със скандала около  ген. Васил Делов.  „От месеци жителите на  Кърджали очакват кметът да каже стои ли зад номинацията на ген. Делов за почетен  гражданин и каква бе позицията на съветниците от ДПС по време на предварителните  дискусии. И защо след като бе обявено, че има  подписка срещу номинацията, тя не бе внесена по законовия ред на сесия на ОбС, и не стана достояние на широката общественост, а бе афиширана в разрез с правилата за разглеждане на подобен род инициативи, питат съветниците от ГЕРБ.
Те са категорични, че липсата на каквато и да било реакция от страна на кмета в  качеството му на председател на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на ген. Делов  за почетен гражданин, е възмутителна. И той трябва да  понесе своята отговорност за последвалото нагнетяване на напрежението в органите на местното самоуправление, подчертават съветниците.
Паралелно с питането до кмета Хасан Азис, групата на ГЕРБ внесе и искане до председателя на ОбС Раиф Мустафа да им предостави протокола от заседанието на 9 януари 2013 г, на което мнозинството от ДПС демонстрира поредния опит за заобикаляне на закона и манипулиране на вота, прегласувайки многократно решението за удължаване на договора за сметосъбиране.
hard admin

*

Top