ГЕРБ ще настоява за ръчно преброяване на бюлетините

Общинският съвет на ГЕРБ до вечерта ще се събере и ще реши дали ще поискат ръчно преброяване на бюлетините, заявиха  от партията днес на пресконференция след местния вот.  Кандидат-кметът на партия ГЕРБ Илия Илиев, заяви че изборите са били много тежки, както за тях така и за другите политически сили. Де факто за първи път са проведени такива избори в Кърджали,  тъй като досега ДПС нямаше конкуренция, както по селата така и по общините. Резултатът,  който постигнахме – от трима съветника сега имаме около 10 на общинско ниво. Което за нас е много добър резултат, заяви уверено Илиев. Илиев изрази съжаление, че активността не е била толкова висока, както се очаквали. При по висока активност резултатите щяха да бъдат съвсем различни. Имаше много сигнали за нередности. Имахме сигнали за подмяна на бюлетини. Ще обработим тези сигнали и ще преценим как да процедираме, подчерта Илиев. Според Илиев разликата с която ДПС печелят изборите не е чак толкова голяма, в сравнение с предишните избори. И според него това е показателно, че хората са доволни от това управление.
Според мен вече нищо няма да е същото в общинския съвет, както е било досега. Няма да е толкова лесно на никой да работи, без да се съобразява с ГЕРБ в общинския съвет.
Нашите кандидати за кметове бяха притискани и тормозени. Върху техните семейства се окозваше натиск. Това е моделът на ДПС, в селата работят силово. Страхът не можа да се преодолее. Имахме тази надежда, подчерта още Илиев. 

Нахит ДОГУ
Снимка: Мехмед РЕДЖЕБ

Спасов

*

Top