Германски принц иска да чисти Кърджали

Германският принц Антон Принц Собиески цу Шварценберг Комерс Тройханд е кандидат за сметопочистването на Кърджали. Той е един от акционерите в дружеството „Нелсен чистота”, което участва в процедурата, заедно с „Титан” и Зауба”.

Принцът притежава 10 на сто от „Нелсен”, а останалите 90 на сто са на „Титан център”, сочи справката в Търговския регистър.

Както вече 24rodopi.com писа, технически грешки в процедурата я отмениха. След седмица ще бъде обявена нова процедура. Документи са подали „Нелсен чистота”, „Титан” и свързаната с „Волф” фирма „Зауба”, които и в момента чисти в града край Арда.

Голямата битка за боклука на Кърджали е между компаниите „Волф” и „Титан”. Победителят ще усвои 20 милиона лева в следващите 5 години.

“Зауба” АД е с предмет на дейност сметоизвозване, лятно улично почистване, включващо миене, машинно и ръчно метене, зимно улично почистване и др. Тя е с капитал в размер на 21 101 060 лв. и съвет на директори в състав: Йовчо Кьосев, Николай Проданов, Николай Владов. Акционер в дружеството е фирма “Волф” АД. За 2011 г. дружеството отчита загуба от 3.664 млн. лв. От 2008 до януари 2013 г. във фирмата има 4 социално- и здравноосигурени лица, но от февруари 2013 г. те вече са 101 души. Това са наетите работници за чистенето на град Кърджали, което “Зауба” започна от февруари. Фирма “Волф” пък е собственост на Румен Гайтански, с прякор Вълка, и баща му.

hard admin

*

Top