Гинка Чавдарова: Девин и Черноочене са рискови населени места за изборите

“Идентифицирани са сравнително малко на брой рискови населени места, главно в отдалечени райони като Руженци, Хайредин, или планински райони като Девин, Черноочене и други общини. Общо 58 са населените места, в които има 70 секции, избирателни комисии, където хората от мястото казват, че обикновено при по-лошо време много по-често настъпва, макар и временно, спиране на енергозахранването”. Това заяви в предаването “Преди всички” по БНР  Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините.

Тя подчерта, че тези 58 населени места са представени и съответните областни управители и кметове са взели мерки за осигуряване на генератори, за да може за краткия период на евентуално спиране на енергозахранването да може да се осигури работа на ксероксите.

Чавдарова изрази надежда, че няма да има сериозни проблеми при използването на техниката в секционните избирателни комисии: “Вероятно на отделни места може да възникнат някои проблеми, но точно затова са дните преди изборите – за да бъде изпробвано всичко това, тествано и напасвано така, че да работи в изборния ден”.

Чавдарова каза обаче, че винаги съществуват и притеснения относно ангажиментите на общините за изборите: “Те са свързани с новостите. Не напразно притесненията главно са свързани с тази копирна техника, с условията за работа, за размножаване”.

hard admin

*

Top