Главният мюфтия пред кърджалийци в Лондон: Не ме търсете сред политиците, от 1997-ма година не съм гласувал! Ходя само на възпоменателни митинги

„С политика не се занимавам, дори от 1997 година не съм гласувал. Ако сте ме виждали на митинг в Джебел, Могиляне, Момчилград или на други места, това е бил възпоменателен митинг за жертвите на нашите братя и сестри по време на Възродителния процес. Която и да е българска партия, ако организира подобно мероприятия, аз ще бъдо там”, заяви на среща с кърджалийци в Лондон главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. Той

разговаря с нашенци повече от два часа в петък вечерта в залата на училището „Best Tutor” в район Едмънтън. Срещата приключи в полунощ, българско време.

„Разговаряхме за грях и добро, за религия, за живота по време на гурбет, за политика. 90 на сто от присъстващите бяха от регион Кърджали. Главният мюфтия отговори на много наши въпроси”, заяви за 24rodopi.com Ридван Акай, известен в Кърджали като Рико.
„Навсякъде и по всяко време, посланията на Главното мюфтийство са свързани с мир, спокойствие, толерантност и уважение”, заяви главният мюфтия.
На средната снимка: От ляво надясно – Ридван Акай, един от ораторите на вечерта и главния мюфтия Мустафа Хаджи.
hard admin

*

Top