Гладуващият баща: Съдя полицая, който ме преби

Охлузни рани в областта на главата и дясното око. Това е описано в съдебното медицинско удостоверение, издадено на Севдалин Чандъров. Припомняме, че неделинецът обяви, че е бил бит от полицаи пред сградата на Висшия съдебен съвет в столицата във вторник, когато мъжът започна протеста си срещу решението на магистратите в Кърджали, които предоставиха попечителството на дъщеря му Жасмина на майката-румънската гражданка Андрина Веронику. Родопчанинът ще съди полицая, който го е удрял с юмруци и шамари при задържането му. „Всеки момент чакам да ми излезе разрешението от Столична община за протест пред сградата на ВСС и в четвъртък започвам гладната стачка. Аз съм изгледал това дете от едно парче месо. Майка му все нямаше пари, обикаляше Европа. Не смея да му кажа какво правя в София, обясних й че съм по работа, а Жаси просто поиска да й донеса подарък. Не искам да я разстройвам, пазя й психиката. Ще стоя тук и ще протестирам, докато не ми се обърне внимание и казусът не бъде разрешен. Вече ме изслушаха председателят и зам.-председателят на Апелативния съд в Пловдив. Дори те бяха на мнение, че в случая най-важно е детето. То сега е във втори клас, докато трае обжалването на решението на съда в Кърджали, вероятно ще стане за трети, а според магистратите то трябва да отиде и заживее в Румъния при майка си. Детето не знае език, годините учение в България ще бъдат загубени защото тепърва ще трябва да учи румънски и да започне от нулата там. Как го мислят всичко това тези хора? Няма да се откажа да се боря. Нека всички бащи, попаднали в моето положение, да видят и да знаят, че битката за децата може да бъде и извън съдебната зала”, заяви за 24rodopi Севдалин Чандъров.
Преди 5 години майката на Жасмина заминава за Испания, точно когато двегодишната й дъщеря постъпва в болница. Година и половина по-късно младата жена неочаквано иска развод от българския си съпруг и преустановява контактите с дъщеря си.
Сега майката получава родителските права от Окръжния съд в Кърджали, след като веднъж те вече са присъдени на бащата от Златоградския районен съд.
24rodopi.com
hard admin

*

Top