Гласът на Промяната от 1984-та пристигна в Кърджали

Българският Давут Гюлоглу – Тони Стораро, ще пее на празника на Джебел

Защитникът на българските турци – дипломатът Тахсин Бурджуоглу, ще бъде сред почетните гости на празника на Джебел. Турският дипломат ще се качи на трибуната на 19 май редом с лидерът на ДПС Лютви Местан и двадесет депутати на Движението.
Тахсин Бурджуоглу, който пристигна в Кърджали днес, е почетен гражданин на Джебел. Отличието му е присъдено за това, че като дипломат на работа в София през 1984-1985 г. активно брани българските турци от т.нар.Възродителен процес.
Чрез неговата дейност световната общественост научава, че в България се провежда асимилация на българските турци. Бурджуоглу е изгонен от България. Продължава дейността си в Париж и Ню Йорк. Защитава българските мюсюлмани от трибуната на ООН. Анализатори го наричат Гласът на Промяната от 1984-та. След падането на тоталитарния режим е назначен от Анкара за посланик в София.
„Очакваме на празника да бъдат и  кметовете на общини, излъчени от ДПС. Ще дойдат и делегации на побратимените градове”, заяви кметът на Джебел Бахри Юмер. Той посочи, че е предвидена богата спортна програма. Кулминацията ще е турнирът за Суперкупата на Джебел между победителя от местните селски отбори и гости от Гърция, от Западна Тракия.
За доброто настроение на джебелчани ще се грижи фолкзвездата Тони Стораро, наричан българският Давут Гюлоглу и българският Василис Карас.
24rodopi.com
hard admin

*

Top