Глиганите изядоха картофите ми, осъдих авджиите!

Стопанка наказа ловно дружество за нереализирана печалба
Ловци си „купиха” най-скъпите родопски картофи от производител. Причината в направения разход обаче не е в търсене на гарнитура за чеверме, а… неотстреляни глигани.
Стопанка от село Момчиловци осъди местното Сдружение на ловците и риболовците да й заплати нанесени имуществени вреди за пропуснати ползи от нереализирана продажба на картофи, съобщава вестник „Родопи voice“. Диви прасета са атакували стопанския й имот, унищожавайки реколта върху 0,4 дка площ. За отговорни за лакомията на глиганите родопчанката държи именно местните авджии. Тя е поискала обезщетение в размер на 640 лева, като сумата за всеки нереализиран на пазара килограм картофи е била 0,80 стотинки. Тази цена пък е направо двойна в сравнение със сегашната от 0,40 стотинки, която предлагат изкупвачите на картофопроизводителите в Смолянско.
Районните магистрати в Смолян отсъдиха в полза на ищцата. Така Сдружението на ловците ще заплати и лихва върху посочената сума, както и 380 лева за деловодни разходи. Вероятно от членския внос ще бъде погасена и сумата от 200 лева за разноски на жената по делото и в Окръжния съд, където Сдружението обжалва решението. Окръжните магистрати обаче отново отсъдиха в полза на родопската картофопроизводителка.
hard admin

*

Top