Гневни родители в Кирково: 2 паралелки "бачкатори", една – "за по-добър живот"!? Насила карат децата ни да станат шивачки!

Министерството на образованието кара насила децата от Кирково да станат шивачки и стругари, алармират пред 24rodopi.com гневни родители.
„На СПТУ-то отпуснаха две паралелки, а на гимназията – само една. Принуждават децата да учат за шивачки и стругари, а пътят към училището, което дава по-добър старт в живота, е затворен за тях. В едното училище учебният процес е формален, а в другото подготовката е на такова ниво, че изпитите за влизане в университет са абсолютно преодолими”, заявиха родителите, които на 15 септември са протестирали в двора на сградата, в която ще помещават двете училища.
Става дума за СОУ „Отец Паисий” и Професионалната гимназия по машиностроене и лека промишленост „Васил Левски” (бившето СПТУ).
„Вярно е, че децата намаляват от година на година, но защо няма две паралелки в гимназията и една в СПТУ-то? То дори няма база, а ползва етаж от сградата на гимназията. СПТУ-то е изкуствено създадено училище в Кирково. Желаещите да продължат образованието си в гимназията са над 40, а паралелката е с капацитет от 26 деца. Осакатяват децата ни, зорлен ги записват да учат за шивачки и стругари. Не знам каква е далаверата – по-голям училищен бюджет, по-високи учителски заплати, повече началници, или каквото и да е там. Ние обаче искаме качествено образование за децата ни днес и качествен живот утре”, твърдят родителите.
24rodopi.com
hard admin

*

Top