Година експертизи и… няма виновни за убийството на Емил Ехленов на пътя

Отново отложиха решението срещу Хаджиюсеин за зверската катастрофа край Добромирци
Поредна експертиза отложи решението на окръжните магистрати в Кърджали за смъртта на златоградския геодезист Емил Ехленов. Двамата подсъдими Ерай Хаджиюсеин и братовчед му Сезер Хаджиюсеин са поискали нова експертиза по случая, съобщават колегите от всекидневника „Родопи Смолян”, който е част от групата на 24rodopi.
Както вече 24rodopi.com Хаджиюсеинови са един от най-заможните родове в Кирковско. Фамилията е собственик е на голяма транспортна фирма и на хотел в Златоград.
Припомняме, че Ехленов загина при зверска катастрофа на 25 юли м.г. на пътя Бенковски-Златоград. Мъжът пътувал към дома си, когато тридесет минути след полунощ колата му е връхлетяна от автомобил „БМВ”, управляван от 28-годишния Ерай. От удара колата на Ехленов е изхвърлена на мантинелата. Първоначално вината за катастрофата пое 18-годишният му братовчед Сезер, но разследващите бързо разкрили, че не той е бил зад волана. Веднага след удара те напускат мястото на произшествието.
„Емил е имал шанс да живее, ако веднага е бил закаран до болницата”, твърдят свидетели по делото, което се гледа в Окръжен съд – Кърджали.
Ерай Хаджиюсеин  е бил с 1,77 промила алкохол в кръвта 10 часа след сблъсъка на пътя. Това е резултатът от кръвната му проба, посочиха от Окръжната прокуратура. Изследването означава, че 10 часа по-рано, когато е убил 55-годишния Емил Ехленов край кирковското село Добромирци, Хаджиюсеин е бил още по-пиян.
Докато двамата спорели кой да поеме вината за тежкото ПТП, Ехленов все още бил жив. Сезер казал на пътните полицаи, че той е бил зад волана, но по-късно в полицейския участък сам признал за измамата, щом научил за смъртта на Ехленов.
Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Хаджиюсеин за нарушаване правилата за движение, предизвикване на смърт по непредпазливост, шофиране в нетрезво състояние и бягство от местопроизшествието. Ако бъде признат за виновен, го чака присъда от 3 до 10 г. затвор.
Ерай е осъждан за палеж на автомобил и шофиране след употреба на алкохол. Разследван е за хулиганство и унищожаване на имущество, заявиха прокурори. Зад гърба си има 6 условни присъди.

Миналата година в Златоград имаше протести срещу фамилията Хаджиюсеин, след като трима от нея пребиха крупие.
24rodopi.com

hard admin

*

Top