Голям интерес към приема на специалисти от „Пирогов“! 75 на сто от прегледаните – с УНГ-заболявания

Голям интерес в Кърджали предизвикаха безплатните прегледи на специалисти от клиника „Пирогов”, които в съботния ден се проведоха в Народна аптека „Меаца”. Близо 200 кърджалийци се записаха за прегледи при специалистите по урология и „Уши, нос, гърло” (УНГ).
Началникът на отделение „Уши, нос, гърло” в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов” д-р Асен Меджидиев, който е един от най-добрите специалисти по бронхиология и детска УНГ хирургия в България, и колегата му уролог – д-р Емил Доросиев, бяха в града край Арда по покана на председателя на кърджалийската структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) инж. Фахри Идриз.
„Тази първа среща на известните медици с кърджалийци е плод на нашето добро приятелство, за което още веднъж благодаря на д-р Меджидиев, д-р Доросиев и екипите им. Те започнаха работа малко преди 10.00 часа сутринта и не спряха работа в 14.00 часа, както предварително бе обявено, а продължиха да приемат пациенти до 16.00 часа, докато прегледат и последния човек, желаещ консултация със специалистите”, коментира инж. Идриз.
120 души бяха прегледани от д-р Меджидиев, а над 60 – от д-р Доросиев.
„Прегледите бяха профилактични. За отбелязване е, че при две трети от хората открихме заболявания, което си е тревожна констатация. При много от децата установихме проблеми с т.нар. трета сливица, възпалителни заболявания на гърлото, неизлекувани от месеци”, поясни д-р Меджидиев.
При много възрастни хора са констатирани възпалителни заболявания от алергичен тип, а при всеки 4-ти от по-възрастните е установен намален слух. Някои са пропуснали момента за навременна лекарска помощ, защото за подценили първите симптоми, каза още УНГ специалистът.
 
На снимката: д-р Асен Меджидиев
hard admin

*

Top