„Горда България”: „Да” за земеделието, „Да” за инвестиции, „Не” за крадливи чиновници!

„Ще разчитаме на ценностите на родопчани, в основите на които стои трудолюбието, и мощните инвестиции за развитието на региона. Те могат да дойдат не само от Европейския съюз, но и от Източна Европа, чиито пазари са отворени за продукцията на родните земеделци”. Това обяви водачът на листата за депутати на „Горда България” за Смолян Ефрем Моллов. Той и останалите кандидати за народни представители на коалицията-за Кърджали и Пловдив-Генади Андреев и Константин Маджаров, представиха програмата си днес в града край Арда. Моллов заяви, че е необходим специален закон за развитието на Родопите. „В арабския свят не са чували за България, но ядат българско сирене. В Русия питат къде са нашите стоки. Трябват ни правила за средствата за подпомагане на родното производство, а не парите да бъдат откраднати от някакви чиновници в ресорните министерства”, добави още Моллов, като по думите му развитието на Родопите трябва да стане като разширение на плана „Маршал”.

„България бе модел в световен мащаб в земеделието, а сега е като едно бедняшко общежитие, в което оцеляването е ден за ден. „Край за тютюна!”, звучи като една обида за земеделието в региона. Въпреки това, има поне 40 алтернативни култури, които могат да носят в пъти повече дивиденти за стопаните от тютюна”, каза на свой ред Константин Маджаров.

„Аз не съм експерт в областта на земеделието, но коалиция „Горда България” има необходимите кадри, които да работят за спасението на регионите. Ние предлагаме алтернатива за развитие на цялата страна”, заяви Генади Андреев.

hard admin

*

Top