ГОРД-ите отвориха приемна за граждани: Заем от Евросъюза ще спаси средната класа!

Незабавно вдигане на доходите на населението, както и отправяне искане към Европейския съюз за спешна финансова помощ, с която да се подпомогне малкия и средния бизнес. Това са основните приоритети на Гражданското обединение за реална демокрация (ГОРД), заяви в Кърджали главният секретар на обединението Слави Георгиев. Заедно с председателя на местната структурата край Арда-Пейо Недялков, той даде официален старт на приемната на ГОРД в Кърджали. „Този офис тепърва ще се разширява. В Кърджали ние работим изключително активно, за което използвам момента, за да благодаря за усилията на Пейо Недялков”, каза Георгиев (на снимката).

„България не е по-различна от останалите държави от Евросъюза, които поискаха финансова помощ. Ние нямаме нужда като една Гърция от 200 милиарда евро. Смятам, че за икономически импулс на малкия и средния бизнес в страна, ще ни са достатъчни и 20 млрд. евро в един период от четири години. Точно той е социалният стълб за формирането на средна класа в страната. През последните години обаче малките и средни фирми бяха тотално смазани. Друг приоритет, който сме си поставили е здравеопазване, образование и култура, защото когато простотията стане добродетел не е възможно държавата да се развива. От ГОРД искаме и промени в Съдебната система, ревизия на всички договори с монополите и концесионни такива. Настояваме също така за промени в Изборния кодекс. Искаме народните представители да бъдат отзовавани”, заяви още Георгиев.

По думите му, от ГОРД са отворени за партньорство с всякакви организации, личности и партии, които не са участвали в „досегашния слугинаж на управляващите”. „Няма да бъдем сами на изборите. Ще бъдем в коалиция с две много сериозни партии, с които ще влезем на 100 % в парламента”, добави главният секретар на ГОРД.

hard admin

*

Top