Горивата в Кърджали – най-скъпи в Южен централен район, дизелът в Хасково е по-евтин със 7 ст.

От 5 до 7 стотинки са по-скъпи цените на бензина и дизела в Кърджали спрямо Хасково, Пловдив и Стара Загора, констатират водачи на МПС.
Те изразяват недоумение относно голямото разминаване в цената на горивата. „В средата на декември най-евтините горива в средата на декември бяха във Варна, втората позиция беше за Кърджали. Днес в Кърджали се продават най-скъпите бензин и дизел в Южен централен район, а вероятно и в страната”, коментират шофьори.
Литър А-95 в кърджалийска бензиностанция на една от най-големите компании струва 1,76 лв. Същата компания в Хасково, Пловдив и Стара Загора предлага бензина за 1,71 лева. „Нямаме никакво обяснение за получената разлика. Защо преди два месеца в Хасково бе значително по-скъпо, а сега е обратното. Нали доставките са от едно и също място. Знам със сигурност, че през юни ще има промяна и кърджалийските бензиностанции ще смъкнат цените, защото пътуващите за Гърция ще зареждат в съседните области”, споделя Мирослав Енев.
От своя страна компаниите в Хасково отчитат ръст на продажби. Имаме увеличение на клиенти, пътуващи за Гърция, отчитат служителите им.
След рекордния спад на петролните цени, Кърджали се нареждаше на първите места в страната по най-евтино гориво. Няколко месеца по-късно вече сме на едно от последните места, констатират водачи на МПС.
24rodopi.com
hard admin

*

Top