Горят комини във „Възрожденци“, в ниските етажи стоят на отворени прозорци при минусови температури

Живеещи в ниските етажи в старите панелни блокове във „Възрожденци” стоят на отворени прозорци при минусови температури… заради непочистени комини. Това споделиха за 24rodopi.com обитатели на блок 3.

„От 1 до 3 етаж е ад. Палим печките, димът се връща в стаите. Хем се топлим, хем сме на отворени прозорци, за да не се задушим. В нашия блок, а и наоколо, са запушени комините”, разказват местните. Заради организационния хаос и неприлагането на Закона за етажната собственост, мнозина се опитват самодейно да изчистят комините.
„Коминочистачи няма, а и да има – скъпо ще е. Пробваме с различни химикали, които хвърляме в печката. Комшия донесе наскоро прах от Турция. Като бомба беше – изчисти всички сажди от комина”, поясниха експериментаторите.
„Има едни кубчета, които са точно за тази цел. Действат на принципа на нафталина. Определено изгаря всичко в комина, като понякога стават и пожари”, твърди пък жител на съседен блок.
Комин се запали в неделя следобед в блок 6 в кв. „Възрожденци”. Предполага се, че някой от обитателите му е използвал самоделно направен препарат за почистване на саждите от комина.
hard admin

*

Top