Грузинец доставя дрога в Кърджали, арестувани трима наши пласьори

Служители на ГДБОП неутрализираха престъпна група за разпространяване на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР. По сигнал за предстояща сделка с наркотици антимафиоти предприели проверка на лек автомобил, управляван от Ш.Х. на 26 години.
Колата, в която пътували Г.Е. на 25 години, Г.Е. на 24 години и М.А. на 25 години, и тримата от населени места в област Кърджали, била засечена на автомагистрала “Тракия”. В нея били намерени и иззети 200 г амфетамин и два мобилни телефона. Последвало задържането на шофьора и спътниците му и образуване на досъдебно производство по чл.354 а от НК срещу М.А.
При разследването спецслужителите установили двамата снабдители на амфетамина – 26-годишните Г.Д. и Ц.Н. В хода на оперативните действия антимафиотите стигнали и до основните дилъри – М.К., родом от Грузия, Т.Д. – двамата на 26 години, както и 28-годишния В.И.
В процеса на установяване на връзките и дейността по разпространяването на наркотици, в столичния квартал “Разсадника”, в момент на покупко-продажба на наркотични вещества, били задържани четирима, замесени в наркосхемата, сред които Ц.Н. на 26 години и тримата разпространители – Л.Д. на 27 години, М.П. на 25 години и Б.П. на 32 години. Снабдителят, заедно с Л.Д. били засечени в жилището на Ц.Н. и въпреки оказаната от него съпротива те били обискирани. В Л.Д. проверяващите открили пакетче със суха марихуана и мобилен телефон. В апартамента било намерено неустановено бяло прахообразно вещество, електронна везна и три мобилни телефона. Докато траела проверката, приятелката на Ц.Н – Б.Б. на години изхвърлила през прозореца на апартамента плик с амфетамин. Последвало задържането й. На друг адрес в комплекса бил засечен и другият снабдител Г.Д., който също оказал съпротива на полицейските служители. При обиска от него били иззети четири мобилни телефона.
По-късно в полицейския капан попаднали и основните играчи – Т.Д., М.К. и техният съучастник А.П. на 27 години, който е с молдовско и българско гражданство. От имота в столичния кв. „Симеоново”, в който те живеели, са иззети пликче с канабис, електронна везна, лаптоп, пет флаш-памети, шест мобилни телефона и неустановено по вид и количество бяло прах.
В хода на операцията били предприети процесуално-следствени действия и в къща в елинпелинското село Чурек, където е задържан другият основен дилър В.И., заедно с В.Б. на 28години и А.Б. на 26 години. В къщата спецполицаите попаднали на оранжерия за отглеждане на канабис. Иззето е оборудване – лампи, вентилатори, влагомери, напоителна система, латексови ръкавици, 43 саксии с 1-метрови растения канабис, както и ловна пушка и 20 ловни патрона. От В.Б. са иззети 600 лв., а от В.И. – около 1500 лв. При претърсването на ползвания от тях лек автомобил, били намерени четири мобилни телефона. Оказало се, че В.И. живее в кв. “Разсадника”. В обитаваното от него жилище били открити 20 хил. лв. и 150 евро, а също и пликчета с марихуана и остатъци от бяло прахообразно вещество.
Така, в рамките на операцията по образуваното досъдебно производство, за 24 часа са задържани общо 11 души. На трима от тях е наложена постоянна мярка “задържане под стража”, един е с “парична гаранция” от 500 лв., на четирима са повдигнати обвинения по чл. 354 а от НК.
hard admin

*

Top