Групата на Пуйката в трезора заради знаме за хиляди евро!?

Колекционер пазил реликвата на 100-годишно училище
Бригадата на Валентин Кирилов-Пуйката е атакувала обществения трезор в Кърджали заради… уникално везано знаме на най-старото училище в града край Арда. Това допускат разследващи обира на хранилището за ценности, намиращо се на ул. „Сан Стефано”. Точно по това време 100-годишният байряк е бил на съхранение в сейфа на колекционер. Знамето било направено преди век от софийския художник Георги Т. Лозев за откриването на първото светско училище в региона на Източните Родопи- „Отец Паисий”. До ден днешен не се знае кой е поръчал флага. Настоящият му собственик пък е предоставил знамето на ръководството на училището по случай 100-годишнината му. Според специалисти реликвата струва десетки хиляди евро. Най-вероятно и това е причината групата на Кирилов да пробва късмета си в нощта на 3-ти срещу 4 януари тази година.
Припомняме, че обвинението подозира Кирилов за тартор на групата, пробвала да обере трезора, като другите му съучастници бяха Росен Драгомиров-Синбад, Славчо Мегеров-Мегера, Хубен Митев и Явор Воденичаров-Циката. В момента всички те са извън арестите. Синбад е под „домашен арест” заради болни бъбреци, а наскоро и мярката на Кирилов бе променена поради налагаща му се операция от дискова херния.
В момента уникалното знаме краси витрината на кърджалийското школо, като всяка вечер то се прибира в банков трезор. Реликвата ще бъде част от честванията на 100-годишнината на училището, след което ще се върне при собственика си.
hard admin

*

Top