Грък инвестира в Кърджали, откри магазин за прясна риба от Бяло море

Бизнесмен от Комотини пак получил оферта за „Уфо”-то на пазара, искат му комисионна
Търговец от Комотини инвестира в Кърджали, като днес откри първия си магазин за прясна риба от Бяло море. Търговският обект „Ипархо 2014″ е в квартал „Веселчане”
Собственикът Шериф Хюсеин почерпи с риба десетки кърджалийци, които бяха дошли на откриването на обекта.
„Не се притеснявам за оборота. Важното е хората да разберат, че продавам храна, която е добра за тяхното здраве. Това е най-чистата храна. В нея няма хормони. Тя е дар от природата”, заяви за 24rodopi.com Шериф Хюсеин. Той има верига от магазини в Гърция и Турция. Смята да развива и бизнесът в България. Цените тук са два пъти по- ниски отколкото в родния му град Комотини. Успехът на Шериф се крие в обслужването.
„Всяка сутрин от Кавала към Кърджали ще тръгва камион с прясна, току що уловена риба. Рибата, независимо от нейната големина, ще се предлага изчистена. Кърджалийци ще могат да купуват всички видове морски риби от чистото Бяло море -сафрид, сардина, аншуа и др. Октопод може да си купите само срещу 10 лева, калканът е на достъпните 20 лева”, допълни търговецът.
Междувременно друг бизнесмен от Комотини разкри пред 24rodopi.com, че ръководството на Пазара на производителите в Кърджали готви продажба на апетитни части от тържището, като тайно се водят преговори с потенциални купувачи. „Преди 4 месеца ми искаха комисионна за

заведението „Уфо”. Бях готов да се включа в схемата, но после поискаха по-голяма сума, защото бизнесмен от Турция бил готов да плати повече”, поясни гръцкият предприемач. За скандала 24rodopi.com писа тогава.

Вижте видео – вдясно или тук

За корупционните практики в Пазара на производителите – четете по-късно тук
hard admin

*

Top