Гръцки министър: Пътят към Маказа напредваше със скоростта на охлюв, до 30 юни ще сме готови

Гръцки министър потвърди, че проходът Маказа ще бъде отворен за движение до 30 юни.
Както първи 24rodopi писа, гръцката компания „Йониос”, която строи отсечката Комотини-Нимфея-Маказа, е получила одобрение за кредит от 10 милиона евро и ще средата на април ще възстанови строително-монтажните дейности.
„Строителството се проточи заради проблемите на фирмата с изплащането на заплатите на работниците. За това помогна и кризата. Ние се опитваме да доведем проекта до   приключване”, твърди гръцкият министър  на вътрешните работи Еврипидис Стилианидис, цитиран от днешните вестници в Гърция.
90 семейства съдят „Йониос” за неполучени заплати в продължение на 8 месеца. Те искат съдът да отсъди продажба на техниката на компанията, за да се изплатят възнагражденията. Възможно е делото да се прекрати, ако „Йониос” започне да плаща.
„Приоритет е да се преодолеят техническите трудности, които са създадени и да приключи във възможно най-скоро  време строителството на пътя Комотини-Маказа.  Работата напредваше със скоростта на охлюв и  буквално  бе замразена, а многократно  обявените  срокове за откриване не бяха спазени”, посочва министър Стилианидис.

Министър-председателят на Гърция Андонис Самарас също настоявал работата по пътя да бъде приключена скоро и да се изплатят  натрупаните  задължения на служителите.

—————————————————————–
Last Minute за Коста дел Сол 55+ за 20.04 – неустоимо ниска цена!

hard admin

One Comment;

  1. Програми 55+ said:

    Както се казва може и бавно,но славно все някога ще се стигне до това,което е крайната точка и цел,само дано докато стигнат края началото да не се нуждае от ремонт, че тогава вече все ще си се ремонтира едно и също .Хубаво е да има нови пътища и такива,които да правят достъпа до дадени градове по близко .Това може да помогне на развитието и на туризма, а ние България имаме нужда от това.Радва се че ни пишете и че ни информирате дано по че то да го правите.Добре е да се подредят приоритетите и да се знае кое е първо, второ ., пето и така…

*

Top