Гурбетът го остави без жена, къщата вече е празна!

В Родопите предпочитат да се задомяват на 25 години
 
„Гурбетът разделя много семейства. Жена от Царевец избяга от съпруга си, докато той е на работа в Белгия, и пристана на друг мъж от село Габрово. Има брачен договор с един, а заживя с друг”, жалваха се приятелите на мъжа, чиято съпруга е избягала.
Местните поясниха, че много млади хора се развеждат заради „разстоянията и дългите месеци самота”. Но вече и дългогодишни бракове се разпадали. В случая със семейството от Царевец съпругата Севгинар е на 50 години, а мъжът- на 58.
„Имаха къща, днес тя е празна. Севгинар е в другото село, той си е в Белгия. Тя си тръгна, като изнесе всичко от къщата”, поясняват пред 24rodopi.com близките на изоставения съпруг.
През 2013 година в Кърджалийско са сключени 647 брака, от които 291 в градовете и 356 в селата. За 52 мъже и 50 жени бракът е бил втори. Един мъж и три жени се вписали в графите „трети и следващ брак”. При мъжете в Кърджалийско най-много са браковете във възрастовата граница 25-29 години, дамите предпочитат да създадат семейство между 20-тата и 24-тата година.
В Смолянско от 255 брака (областта е на предпоследно място по този показател в страната), „градски” са 129, а „селски” – 96. 15 от мъжете посочили, че се женят след развод, както и 14 дами обявили, че това им е втори брак след неуспешен първи. Трети брак са декларирали един мъж и една дама. Най-много бракове в Смолянско са сключени във възрастовата граница 25-29 години – и при мъжете, и при жените.
В същото време Родопите отчитат интересни показатели при разводите. В последната година в Кърджалийско са отчетени 280 разводи, а в Смолянско – едва 84 (областта е на последно място в страната по този показател).
24rodopi.com
Още по темата:
Въх ма, как се е снимала тази?
Много любов към нета – гаранция за реален секс?!
Четете по-късно в 24rodopi.com
hard admin

*

Top