Гъркът, ограбил таксиджия с насочен „пистолет“, се призна за виновен – получи 2 години затвор условно

„Разбрах в какво съм обвинен. Знам какви ще са последствията от сключеното споразумение. Ще изтърпя наказанията „лишаване от свобода”за срок от 2 години условно”, заяви пред състав на Районния съд в Момчилград гръцкият гражданин А.Я.А.
Както вече 24rodopi.com писа, безработният А. от Комотини, който е с основно образование, нападна и ограби наш таксиджия.
„Признавам се за виновен. Съгласен съм с постигнатото споразумение, което съм подписал доброволно. Запознат съм с последиците от споразумението и се отказвам от съдебното разглеждане на делото по общия ред”, посочи гръцкият гражданин.
Той се признава за виновен в това, че на 15 октомври в землището на кирковското село

Островец отнел чужди движими вещи – пари в размер на 490.00 лева, мобилен телефонен апарат марка „Сони Хпериа М 2″ със силиконов калъф на стойност 249.13 лв., сим – карта на „Виваком” на стойност 10.00 лв. и златен пръстен – 14 карата с тегло 8 грама на стойност 360.00 лв., всичко на обща стойност 1 109.13 лв. от владението на Орхан М. Ю. от село Бойно, общ. Кърджали, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и заплашване.

Страните се съгласяват на А.Я.А. да бъде наложено наказание „Лишаване от свобода” за срок от 2 години. Изтърпяването на така наложеното наказание се отлага за срок от 4 години.
На досъдебното производство са направени разноски по делото в размер на 482.98 лв. за вещо лице и преводач, които ще бъдат заплатени от обвиняемия.
Ще припомним, че криминалисти от РУ-Кирково разкриха “по горещи следи” извършения грабеж и задържаха 28-годишният А. А. Сигналът, че в землището на село Островец, има ограбен човек е бил подаден около 5 часа сутринта. Незабавно на място са били изпратени полицейски служители от РУ-Кирково. Те намерили таксиметров водач, който обяснил, че бил заплашен от клиент и му били отнети пари и вещи. Липсвали 500 лв., мобилен телефон и златен пръстен. При организираните издирвателни действия извършителят на деянието бил установен в автобус, пътуващ по линията Чакаларово – Кърджали.
„Таксито било наето към 3.30 часа от пиацата пред бившето заведение „Дама Пика” в центъра на Кърджали. Гръцкият гражданин е казал, че иска да бъде закаран до Подкова. Край Островец помолил шофьора да спре. Казал „Спирай, ще пикая!”. После насочил към колегата метално парче и казал, че това е пистолет и ще го гръмне, ако не му даде парите”, поясниха тогава пред колегите на нападнатия.
24rodopi.com
На снимките:
Таксито на ограбения Орхан;
Следи от кръв след сбиването между двамата
hard admin

*

Top