Гърците: Ако преминете по новия път „Подкова – спирка „Джебел“, ще ви глобят 30 лева

Много гърци са преминали граничния пункт „Маказа – Нимфея” в последния уикенд, надявайки се да стигнат до Кърджали по новия път „Подкова – спирка „Джебел”. Вместо това, минали по заобиколния път и 50-те километра пропътували за 1 час, пише излизащият в Комотини вестник „О хронос”.
Сегашният 48-километров път от Кирково до Кърджали е в много лошо състояние, минава се през много села, безнадзорни крави могат да предизвикат катастрофи, оплакват се комшиите.
Както вече 24rodopi.com писа, строителите 24-километровата отсечка обещаха на областния управител Бисер Николов да бъдат готови до 26 октомври и на Димитровден пътят да бъде пуснат в експлоатация. От агенция „Пътна инфраструктура” обаче все още не посочват дата за откриването на пътя от спирка „Джебел” до Подкова.
Много нашенци вече минаха по новото трасе, въпреки забранителните знаци. Гърците обаче не искали да рискуват глоба от 30 лева, посочват колегите от Комотини. Бюрокрацията отново е пречка, заключават комшиите.
Най-доволни от уикенда останали младите гърци, които пътували само до Кирково за шоуто на хип-хоп певицата и Мис Фитнес Свят  Ан-Джи (Ann-G), което се състоя в клуб „Бакарди”.
„Нощният живот в Кирково в края на седмицата е на ниво. Това е нашето място”, твърди пред 24rodopi.com студентът от Комотини Димитрис Микос.
hard admin

*

Top