Гърците готови да „мерят цени” с родопските търговци

Гърците не изпитват опасения от българските търговци след отварянето на граничния пункт Маказа. Така поне прозвучаха думите на министъра на Македония и Тракия в Гърция Теодорос Караоглу. „Живеем в период на глобализация и навсякъде има конкуренция. Търговците и в двете държави могат да предлагат продуктите си на най-добрите цени”, заяви Караоглу при посещението си в Кърджали.
Припомняме, че само преди месеци родопски търговци блокираха границата при Златоград именно поради наложен пропускателен режим за автомобили над 3,5 тона. Тогава те заподозряха гръцкият бизнес в наложените забрани с цел да се ограничи достъпът на евтини български стоки до пазарите в Северна Гърция. Те се позоваха при протестите си на правото на свободен достъп на стоки между страните от Европейския съюз.
На снимката:
Работно посещение на ГКПП “Маказа – Нимфея” на 10 декември 2013-та. Министър Теодорос Караоглу и Бисер Николов се срещнаха на пункта. На инспекцията присъства и Аристидис Янакидис, областен управител на гръцката област Източна Македония и Тракия.
hard admin

*

Top