Гърците искат арести за незаконно къмпингуване! Кметът на Комотини: Никнат като гъби!

Ще се намеси ли полицията и ще има ли арестувани за незаконното къмпингуване с палатки и кемпери по плажове и паркове, този въпрос бил зададен от гръцки журналисти на кмета на Комотини Георгиус Петридис. Той коментира, че „от една страна трябва да гоним  нарушителите, но не е възможно всички да ги прогоним или арестуваме, като си тръгнат те, на тяхно място идват други”.
Хора, които не уважават и спазват забрани, със сигурност не могат да активират „локомотивен туризъм”. Кметът все пак е оптимист, че нещата ще се оправят, защото много българи отсядали в хотелите в курортните селища.
Както първи 24rodopi.com писа, жители на Фанари и Комотини реагираха, че българските туристи пренебрегват всички правила и забрани и разполагат своите палатки или кемпери където им хареса по плажове и обществени паркове, което е забранено в Гърция.
„В края на юли миналата година и през целия август на плажовете в района на Фанари се появи една категория туристи от Кърджалийско и други региони в Южна България, които, меко казано, нанесе щети на бизнеса. Уви, тази година подраниха и положението става нетърпимо. Искат да ползват чадъри и шезлонги, а дори едно кафе не си поръчват. Носят хладилни чанти, торби с храна и питиета. Оставят мръсотия след себе си”, разказа преди дни пред 24rodopi.com собственик на бийч бар край Фанари.
Излизащият в Комотини вестинк „О хронос” пък публикува читателски писма, в които местните атакуват българските туристи за куп нарушения.
24rodopi.com
На снимките:
На това място довечера ще поникнат… палатки
Под чадърите вече има табелки за…задължителна консумация. Срещу едно фрапе от 3 евро и половина ползване цял ден безплатна сянка
hard admin

*

Top