Гърците: Кирково е нашето място – пиене до смърт, чалга до дупка, голи мацки на пилоните

Много τσάλκα (чалга), чат-пат Василис Карас, хубави момичета, пиене до смърт и пилони, на които другият път ще се „увиват” голи танцьорки. Това видя в една от дискотеките в Кирково група от Комотини, като обеща да дойде пак. Разбира се, когато има стриптийз шоу.
Интересът на младите гърци бил провокиран от новината в 24rodopi.com за гостуването на красавиците от шоу-балет „Dangers”-women.
На 12 км от гръцката граница младите хора се веселят, както и навсякъде другаде – високи децибели, много танци, още повече пиене. Това пише в репортаж за нощния живот в Кирково вестник „О хронос”. Магазините в Кирково работят до късно, нощните заведения са пълни, българите и помаците се държат приятелски с гостите от Гърция, пише гръцкият ежедневник.
Местните се оказали гъвкави и бързо са реагирали след отварянето на ГКПП „Маказа” и запълнили търговската ниша. Двете дискотеки в южното градче напомняли с интериора си 80-те години на миналия век. Гърците се впечатлили от дъжда от салфетки, голямото количество изконсумирано уиски и бира, но най-вече от пилоните на дансинга. Комшиите са били изненадани и от това, че в нощното заведение се сервира студен чай, безалкохолни напитки и минерална вода.
В заведението имаше различни компании-дамски, мъжки, смесени, но преобладават мъжките компании, пишат колегите от Комотини. Гръцката група била приятно изненадана с почерпка както от собствениците на дискотеката, така и от съседни маси. Млад кирковчанин, който поназнайвал гръцки думи покрай сестра си, която гледала възрастен човек в Кавала, заговорил гостите, като разпитвал дали може да си намери работи в Северна Гърция. Друг пък искал да сподели нещо важно, но настоял да говори на турски или есперанто, понеже не владеел чужди езици.
Сърдечна атмосфера, всички танцуват, чудно ли е тогава, че в Кирково идват да се веселят млади хора от 86 населени места. Тръгнахме си с куп снимки на забавляващи се и усмихнати младежи, пише „О хронос”.
Снимките са от дискотека “Бакарди”

—————————————————————–
Страхотен пътеводител за планинари и туристи – виж повече тук!

hard admin

*

Top