Гърците нападат – ІІ: В България било евтино!? За нощувка плащаш 63 лева, за колата – 46

Кой е казал, че в България е евтино!? Нощувка в хотел струва 63 лева, а 24-часов паркинг – 46 лева.
Това пише излизащият в Комотини вестник „О хронос”.
Описан е случай с грък, който нощувал в Пловдив, като за престоя си в хотела платил 63 лева. Той бил шокиран на следващия ден, когато на общинския паркинг пред католическата църква му взели 46 лева за 24-часов престой.
Преди седмица пък гръцко семейство разказа пред 24rodopi.com как в Пловдив се опитали да репатрират автомобила му. Комшиите бяха убедени, че били набелязани от общинските служители да бъдат наказани заради гръцкия регистрационен номер на МПС-то.
„Съпругата ми влезе в магазин „Гранд”, а аз спрях зад няколко паркирани автомобила на павираната уличка и зачаках. По някое време слязох, за да пуша. Бях се отдалечил на 20-ина метра от колата, когато дойде камионът за репатриране и от всички 5-6 автомобила спря точно до моя, на който дори бях пуснал аварийните светлини. След скандал отървах глобата, искаха ми 35 лева. Държаха се нагло. Като ги попитах къде мога да се оплача, единият ми отговори „Пусни жалба до Мамин Тотю”, разказа жителят на Комотини, който след отварянето на ГКПП „Маказа-Нимфея” посетил повечето градове в Кърджалийско, Смолян, Хасково и Пловдив.
Ще отбележим, че Мамин Тотю е прякорът на кмета на Пловдив.
На снимката: Факсимиле от статията в “О хронос”
hard admin

*

Top